Вкусни и полезни ядки

  • КАШУ-то е богато на магнезий,фосфори желязо.Желязото е важна част от хемоглобина-участва в изграждането на червените кръвни телца,които пренасят кислорода от белите дробове до останалата част на тялото.Кашуто е с високо съдаржание на протеини и въглехидрати.
    В 100 г.ядки има 17,2 г.протеини,60 мл.витамин А и 3,8 мл.желязо.
  • БАДЕМ-той е изключително богат на витамин Е и магнезий.Витамин Е е силен антиоксидант и подпомага превенцията на сърдечносъдови и ракови заболявания,като същевременно забавя процеса на стареене.Магнезият заздравява костите и играе важна роля при ензимните процеси в организма.Бадемите са изключително хранителни.В 100 г. се съдържат 18 г.протеини,4,2 мл. желязо,250 мл.калций,20 мл.витамин Е, 2,8 мл.цинк и 0,6 мл. витамин B2.
  • ЛЕШНИК ЗА ЕНЕРГИЯ ВМЕСТО ЕНЕРГИЙНИ НАПИТКИ,КОИТО СЪЩО САДЪРЖАТ ЕНЦА
    В 100 гр.лешници съдържат 13,4 г.протеини.Те са с най-ниско съдържание мазнини от всички останали ядки и освен това имат много високо съдържание на витамин Е (в една шепа ядки се съдържа 78% от препоръчителната дневна доза).
  • ШАМ ФЪСТЪК ЗА ЗДРАВИ ЗЪБИ-шам фъстъкът е богат на фосфор-минерал,който се набавя чрез храната и се усвоява под формата на фосфат.Фосфатът,съвместно с калция,спомага за укрепването на костите и зъбите.100 гр.шам фъстък съдържат 20,7 г.протеини,4,5 мл.желязо и 120 мл.калций.
  • ФЪСТЪК-100гр.фъстъци съдържат 24,3 г. протеини,2 мл.желязо,3 мл.цинк и 53 г.мазнини.Богати са на витамин E,който е силен антиоксидант,спомагат за подобряване на функционирането на нервната система и добрия вид на кожата .Фъстъците са предпочитани от хора ,които спазват диети,поради това ,че след консумация предизвикват чувство на ситост.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s