515 химикала на ден по лицето

Всеки ден жените слагат по 515 химикала на лицето и тялото си, използвайки козметични продукти, които съдържат десетки съставки, някои от тях потенциално вредни.

Обикновено дамите използват до 13 различни продукта, повечето от които имат над 20 съставки, вкл. прибавки.

Парфюмите например представляват коктейл от средно 250 съставки, а някои от тях дори от 400.

Според изследването, публикувано от производителите на дезодоранти „Бионсен“, някои от добавките в козметичните продукти могат да причинят рак, хормонални проблеми, кожни заболявания и алергии.

Дамското червилото съдържа средно 33 съставки, лосионите за тяло – 32, гримът за мигли – 29, а най-чистият продукт – овлажнителят за ръце, само с 11 съставки.

Според представителка на компанията ежедневният тоалет се е трансформирал от простото измиване до сложен ритуал от напластяване с най-разнообразни препарати, автобронзанти, изкуствени кичури и мигли, маникюри и прочие.

Новите „чудодейни“ препарати за справяне с кожни и други проблеми съдържат повече химикали, с цел постигане на по-бързи и добри резултати, но това поставя здравето на жените под риск, предупреждава тя.

Предишно проучване показва, че момичетата под 25-годишна възраст редовно използват продукти, предназначени за жени над 40 години с по-стара кожа, като по този начин се излагат на ненужно увреждане на кожата.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s