Няколко евтини начина за по-здравословно хранене

Обикновено здравословното хранене коства доста повече средства от това да похапваш какво ти се яде и каквото има. Но има няколко начина да хапвате и полезно и евтино и здравословно.

Водата – тя е евтина, постоянно на разположение и помага за здравето ви – чрез нея веществата в организма ви се абсорбират по-добре и  прави кожата ви по-красива. Вместо да пиете сода или студен чай, първо утолете жаждата си и със сигурност ще се почувствате по-добре.

Голяма закуска – сутрешното хранене балансира метаболизма, стабилизира апетита и може да не се сетите да ядете доста дълго време.

Според сезона – пресни плодове и зеленчуци, директно от градината – какво по-хубаво от това. А ако си нямате градина, пазаруването на плодове и зеленчуци през сезона им излиза винаги по-изгодно.

Рибата – по-точно сьомга и то прясна, не замразена; чували сте за незаменимите омега-3 мастни киселини – чрез нея си ги набавяте.

Масло – използвайте масло и зехтин едновременно. Смесете равни части от двете за по-здравословно хранен- така ще спестите някой лев.

Източник:otslabvane.us

Заложете на кафявото–  ориз, брашно. От една страна е по-евтино, от друга по-икономично.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s