Домашно лечение за херпес на устните

Херпес на устните може да бъде излекуван с домашни средства. В тази статия ще ви разкажем как да се справите с появата на херпес на устните без да се налага закупуването на скъпи мазила или други средства. Както вече споменахме в предишни статии, херпес на устните е част от семейството на вируса „Херпес Симплекс“ или HPV от тип втори. Този вид кожно заболяване е резултат от заразяването с вируса. То поразява лицето, устните и гениталите като се образуват червени петна и мехури. Някой хора често го бъркат с друго кожно заболяване като екзема например. Разликите при тези две заболявания са, че херпеса е заразен и е причинен от вирус. Той се пренася чрез допир или по въздушно-капков път като е силно заразен.

Ето и няколко метода за домашно лечение на херпес
Първо и най-важно е да изчистите добре поразената част с вода като се стараете да не мокрите останалата част, която не е заразена. Това е важно за да не се разпространи вируса и по здравата кожа. Най-добрия вариант е чрез използването на медицински спирт. Ако нямате такъв можете да си направите сами. Вземете една чаша и изстискайте един лимон във нея. След това прибавете щипка сол и сте готови. Потопете памучен тампон в приготвеното мазило и намажете поразената част. Лимона има дезинфекциращо действие и убива повечето бактерии, които са полепнали по мократа част на херпеса. Повтаряйте процедурата по няколко пъти на ден.

За да се справи с вируса, тялото има нужда от повече сили. За целта ще трябва да му помогнете като приемате повече витамини. Естествените способности на тялото да се регенерира след изчезването на вируса са най-доброто лечение. Не случайно при хората които са се преборили с вируса на херпес е много по-трудно да се заразят отново за разлика от тези, които са използвали медикаменти за неговото отстраняване.

Внимание: Никога не правете грешката да изгорите вашия херпес със йод или други подобни вещества. Много невежи хора препоръчват подобен тип лечение, което е грешно и от него ще ви останат белези а тяхното премахване е много по-трудно от това при нормален херпес.

Направете диета за заздравяване на организма. Такива диети могат да ви помогнат да изчистите тялото си от вируса. Най-елементарната е като пиете ябълков сок и се храните със зеленчуци за няколко дни. В месото има много повече токсични вещества, които пречат на възстановяването ви. Най-добри за целта са зелените зеленчуци като маруля, краставица, зеле и други. Не подценявайте силата им. Може да ви звучи нелепо, но те наистина помагат.

В случай, че желаете по-бързи резултати се консултирайте със специалист. Впрочем, винаги правете това. Независимо по-какъв начин сте решили да проведете вашето лечение е много важно да получите наставления от специалист по кожни заболявания. Не правете грешката да се захващате със самостоятелно лечение, това може да доведе до редица други увреждания. Херпеса на устните може да навлезе във вътрешната част на устата и увреди зъбите или венците ви. И преди всичко забравете за грима и други козметични продукти. Не бива да скривате вашия херпес по този начин, защото забавяте лекуването му и дори ускорявате развитието на вируса.

източник:naturalno.blogspot.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s