Как да си направим буркани за кълнове

Как да си направим буркани за кълнове. Преведена статия от: Kitchen Counter Gardening
В тази статия ще ви покажем как да приготвите буркани  за кълнове от продукти, които можете да намерите в местия супермаркет.

Открих, че по-лесно се работи с мрежа от неръждаема стомана. Водата се влива и излива по-лесно в сравнение с пластамсовите.

А и тези буркани излизат по-евтино от стандартните, с пластмасови капачки, които можете да намерите във веригите за здравословно хранене.

Основни артикули, необходими за направата на инхибитора за кълнове

Когато идва време за буркани за кълнове, предпочитам да ги правя от неща, които лесно се намират в магазините.

В днешно време вече е лесно да се проивеждат специализирани стоки. И след като в големите хранителни вериги се намират стандатризирани продукти, ако мога да намеря даден проукт в такъв магазин, значи хората могат да намерят подобни продукти в други магазини.

Тези продукти съм виждала в много хранителни вериги

Буркани с широк отвор

Готварска решетка(мрежа)

Маркер за плат

Ножици

Ако имах стара метална мрежа за прозорци, щях да я използвам. Но за щастие (или не), всички мрежи вкъщи са в добро състояние, здраво закрепени на прозорците. Затова използвах готварската решетка. Това е много добро решение, тъй като е направена от неръждаема стомана, а тези на прозорците са алуминиеви.

Очертайте капачката върху решетката с помощта на маркера.

С маркера отбелязах вътрешния диаметър на капачките върху решетката. Започнах от ръба на решетката, после начертах средния кръг и следващия по реда. Това ми позволи да запълня останалата част с по още 2 кръга от всяка страна, което прави 7 кръга общо.

Ако използвате друга решетка, ще трябва да нагласите очертанията в пространсвото, с което разполагате. На снимката отгоре може да видите 7 добре очертани кръга, които може да изрежете с ножици.

Срежете мрежата от неръждаема стомана от външната страна на контура.

На снимката горе ще видите, че съм оставила черния контур на мрежата. Така мрежата е малко по-голяма от дупката на капачката. На снимката долу е показан резултатът от слагането на малко по-голяма мрежа в капачката.

Мрежата ще изпъкне и ще остане фиксирана в капачката.

Забележете как мрежата образува лека издутина. Това се получава, когато е малко по-голяма от самия отвор. От опит разбрах, че този вариант е най-добрия. Когато мрежата изпъкне леко, е добре закрепена за капачката. Така остава закрепена дори, когато мия бурканите или махам капачката, когато съм свършила с реколтата.

Изрежете всички седем кръга около контурите.

Снимката отдолу илюстрира как режа останалите кръгове от мрежата. Качих тази снимка за хората, които след като погледнат колко хубаво излгежда, бързат да направят свои собствени буркани.

Седем мрежи за капачки от неръждаема стомана

И така, имам седем кръгли мрежи и малко останала мража. Само малка част остава неизползвана. На следващата снимка се виждат малко останали нишки от мрежата.

Забележете остатъците от острата тел.

Нишките, които се получават, като разрежете мрежата, са много остри. Досега съм успявала да с убода поне по ведъж всеки път, когато правя седем буркана. Уверете се, че сте ги почистили добре, не искате да се набият в килима и да си убодете краката.

Измийте мрежата, за да премахнете мастилото от маркера и малките нишки.

Тук използвам течен сапун и вода, за да измия маркера за плат от мрежата. Докато я мия, я огъвам леко, за да махна останалите телчета, които са на път да паднат.

Проверете всички ръбове за неостстранени нишки.

Обръщам специално внимание да проверя ръбовете. Наистина харесвам мрежата от неръждаема стомана за бурканите си, а и така е по-иконимично. Използвам ги за семена (дори малки) и за едри зърна. Но за тази цел трябва да бъда безкрайно внимателна при премахването на остатъците от телта.

източник:.kukuriak.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s