Рецепти за натурална декоративна козметика

Това  е откъс от книгата на Хулда Кларк – Лечение на всички болести. Там тя споменава и как да си направим натурална козметика и как по-естествено да се грижим за тялото си. Ето малка част, описваща как сами да си направим декоративна козметика, която да е безвредна за тялото ни.

ОЧНА ЛИНИЯ И МОЛИВ ЗА ВЕЖДИ
Купете си молив от чист въглен (само черен) от магазин за снабдяване на художници.
Опитайте няколко (носете си огледалце), за да определите подходящата за вас твърдост на молива. Може да се наложи да го овлажните предварително с вода или витамин Е. Не поставяйте никакви химикали върху клепачите си, тъй като те проникват до очните ябълки. За да се убедите, затворете плътно очите си и поставете върху клепачите си с леко потупване лимонов сок. Скоро ще ви запари! Всичко, поставено върху кожата, прониква през нея. Ако не беше така, нямаше да вършат работа никотиновите и естрогеновите лепенки. Дори сапун не трябва да слагате върху клепачите си! Моливите от въглен са евтини. Купете си половин дузина различни видове за различни цели.

Можете да използвате и капсула активен въглен. Изпразнете капсулата в чинийка и добавете глицерин и вода в съотношение 1:1 до получаване на необходимата ви консистенция. За миглите използвайте четчица, а за веждите — пръста си.

ЧЕРВИЛО
Червено цвекло на прах + 100% растителен глицерин
Смесете в чинийка по 1/2 чаена лъжичка от двете вещества. Разбъркайте добре до пълното им сливане. След това прибавете 1/2 чаена лъжичка течен витамин Е или една капсула от витамина. Вместо витамин Е можете да прибавите зехтин с голяма гъстота. Нанесете червилото на устните си с пръст или специална четчица. Не използвайте устните си за разнасянето му. За да бъде по-трайно червилото, можете да нанесете по малко царевично нишесте върху устните с леко потупване. След това нанесете още един слой от червилото. Съхранявайте го в хладилника в малко стъклено шишенце (пластмасово контейнерче), плътно завито в пластмасово пликче.

ПУДРА ЗА ЛИЦЕ
Използвайте царевично нишесте направо от оригиналната опаковка. Можете да опитате и с нишесте от обикновени или китайски картофи. Нанасяйте пудрата с пръсти или парченце плат, тъй като апликаторите могат да са бактериално замърсени.

РУЖ
Сложете в чинийка и смесете 50% глицерин с царевично нишесте до получаване на кремообразна субстанция. Прибавете бавно червено цвекло на прах до получаване на желания цвят. За да получите по-тъмен цвят, можете да добавите малко прах от капсула с активен въглен. Една капка алкохол (зърнен) също ще направи цвета по-тъмен. (50% глицерин се прави, като се смесват равни части глицерин и вода.) Постарайте се да постигнете консистенцията на купешкия руж, който употребявате. Можете дори да използвате празна кутийка от купешки руж.

източнок:земя на заем.ком

2 thoughts on “Рецепти за натурална декоративна козметика

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s