Сурово оризово мляко

Продукти:

1/2 чаша кафяв ориз или 1 чаша накиснат и покълнал

1/4 чаша бадеми, накиснати

4 с.л. лющено конопено семе

4 с.л. небелен сусам, накиснат

1 с.л. ванилов екстракт (1-2 пакетчета на прах)

1 1/2 – 2 литра филтрирана вода

есенции и аромати по ваше усмотрение

Необходими пособия: блендер, тензух или марля

Първо разбиваме ориза в блендера с малко вода .

След това добавяме и другите сътавки  доливаме догоре с вода и разбиваме до получаване на приятн  цвят.Готовото мляко може да посладите с мед или кафява захар по желание.

Едно от преимуществата на оризовото мляко (пред кравето) е, че то е много полезно за сърцето. Това се дължи на факта, че съдържанието на мазнини в него е минимално – около 2 грама в една купичка. Освен това е доказано, че значително понижава нивото на “лошия” холестерол. Друга положителна характеристика на оризовото мляко е, че е отличен източник на витамини от група В, желязо, магнезий и други минерали.

източник:http://RecipeMagician.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s