Колко е вреден алкохола?

00003760Много страници са изписани за вредата от алкохола , а хората не престават да се наливат и причиняват на себе си и околните доста вреди и неприятни моменти. В тези редове ще обясня какво точно се случва след всяка глътка огнена течност.

1.Мозък- образуват се тромби, които водят до пръсване на капилярите. При употреба на 100 грама алкохол, умират няколко хиляди и така важни мозъчни клетки. Мъртвите клетки се изхвърлят с урината на другия ден.

2.Сърце- мускулните влакна на сърцето губят своята еластичност и се покрива с мазна “обвивка“. В сърцето се образуват тромби и кислорода много бавно стига до белите дробове. Сърцето не може да изпомпва нужното количество кръв и това причинява инфаркт.

3.Черен дроб- Независимо от количеството изпит алкохол, първите вреди които той нанася са на черния дроб. Клетките на черния дроб започват да умират и се образува мастна тъкан. Това води до “гипотоз“ след това цироза и накрая последен стадий рак.

4.Подстомашна жлеза- жлезата отвътре започва буквално да “ври“.Започва да се възпалява, отича и се подува след това започва да гние .Голям е шанса да получите панкреатит като това може да доведе до болезнена смърт.

5.Хранопровод- вените в него се разширяват и в най-неочаквания момент могат да се спукат от което започва интензивно вътрешно кървене. Получава се хормонален шок и човек незабавно трябва да потърси лекар.

6.Дебело черво- Агресивно разрушаване на защитния слой на дебелото черво. Унищожава се микрофлората нарушава се кръвообръщението. По цялото черво се образуват кръвни ерозии които се превръщат в язви и в последствие в злокачествени тумори.

7.Кръв- клетките на кръвта (етроцитите) се слепват. Организма се обезводнява всички органи се отравят и организма започва да деградира и да старее с много по бързо темпо.

8.Стомах- Бързото разрушаване на слузестия слой на стомаха и буквално започва да се “преварява“ сам себе си. Започва да гние следва гастрит и язва.

9.Репродуктивна система- Алкохолът при жените намалява шансовете за забременяване, а при мъжете може да доведе до импотентност.

Статистика-90 % от жителите на русия редовно употребяват алкохол( както и в българия) за една година се изпива 25 милиарда чист спирт. 80% от младежите имат първи стадий на алкохолизам. Организма им вече започва да се руши. Атрофира чения дроб,сърцето се “омазнява“ и мозъка се руши.

90% от децата са болни страдат от физически и психически разтройства защото родителите са алкохолици.

Факти

Алкохола не помага да се стоплим когато е студено това усещане идва от разширяването на кръвоносните съдове и преразпределяне на кръвта по тялото. Реално повишаване на телесната температура не се наблюдава.

Алкохола не подобрява сексуалния ни живот. Да, той увеличава  желанието за секс, но понижава сексуалните ни възможности.

Алкохола не помага за релакс. В действителност той просто подтиска нервните импулси към мозъка, което ни кара да се чувстваме отпуснати.

 

Advertisements

One thought on “Колко е вреден алкохола?

  1. Това е една невероятна статия.Статия, която трябва да бъде прочетена от всяка една бъдеща майка и да знае какви са рисковете и вредите ако продължава да пие.Все пак вече е време да помисли за новият живот , който носи в сее си и какво бъдеще очаква нейното дете.Все пак става дума само за няколко месеца и ако не смята, че може да с е откаже от алкохола, то по – добре да не предприема да бъде бременна според мен.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s