Танцът като средство за отслабване

модерни танциАко искате да отслабнете, има много начини, чрез които да го направите. Повечето хора, които искат да отслабнат започват диети, от които се чувстват зле и впоследствие килограмите се възвръщат, а физическите упражнения често са много уморителни за хора, които не са подготвени и това ги отказва бързо от посещенията във фитнеса.

Танците са много приятно занимание, което ви позволява да загубите тегло по забавен начин и без много страдания от драстични диети и дълги уморителни тренировки във фитнеса. Танцувайки на любимата си музика, вие може да загубите повече калории и то много бързо.

Човек губи тегло когато изразходва повече калории, отколкото поема.
Трябва да изчислите от колко калории се нуждае тялото ви дневно, колко калории поемате за деня и да изразходвате повече, за да отслабнете. Колкото повече танцувате, толкова повече мазнини ще изгаряте. Това, че танците са приятно занимание ще ви помогне да бъдете последователни и да постигнете мечтаната фигура по-лесно, бързо и приятно.

По време на танците дишането се учестява, сърдечният ритъм се ускорява, кръвта започва да циркулира по-бързо в тялото, за да достави повече кислород към мускулите, които работят усилено. Всички тези процеси увеличават температурата на тялото и то започва да се поти, за да се охлажда. А това е най-добрият начин да започнете да намалявате излишните мазнини и да контролирате теглото си.

С танци може да изгорите толкова калории /между 200 и 400 в зависимост от вида танц за 1 час танци/, колкото чрез тичане, плуване или каране на колело. Чрез танците не само се увеличава сърдечния ритъм, но също така се тонизират и укрепват основни групи мускули. За да постигнете ефект, танците трябва да продължат поне 20-30 минути и да са няколко пъти седмично.

Различните стилове танци изгарят различно количество калории. Повечето школи предлагат различни видове уроци по танци и вие може да изберете този, който ви допада най-много и така да отслабвате приятно и лесно без да броите минутите и часовете в досадни физически упражнения. Разбира се има разлика от това дали танцувате балет или модерни танци и колко калории ще изгорите.

Ако танцувате на по-бързо темпо, то вие ще изгорите повече калории. Ако искате да изгорите повече мазнини с танци, то трябва да изберете такова постоянно темпо, което да поддържате достатъчно дълго време.

Ако танцувате редовно не ви е необходимо да спазвате и драстични диети, а напротив да имате един добре балансиран хранителен режим, защото тялото ви има нужда от енергия. Крайните диети с малък прием на храна само могат да забавят допълнително метаболизма ви. Ако приемате дневната си порция храна по-често ще поддържате едно добро ниво на кръвната захар и ще регулирате обмяната на веществата. Ако се храните предимно със зеленчуци, плодове, храни богати на протеини, пълнозърнести продукти и нискомаслени млечни продукти и танцувате редовно няколко пъти в седмицата то имате възможност да създадете тяло, за което винаги сте мечтали. Ако посещавате редовно няколко пъти седмично уроци по танци, това ще доведе до една постоянна и здравословна тенденция към намаляване на теглото. Освен регулиране на теглото чрез танци вие ще стегнете своето тяло, ще укрепнете мускулатурата и ще изваете много по-добра фигура и по-естетична визия.

Източник:http://veronique-bg.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s