Конфитюр от дюли

konfitiur_diuli Избирате 2 кг добре узрели дюли.
Избърсвате с кърпа и измивате. Разрязвате на четири парчета по дължина и почиствате от семенните камери и каменистите клетки около тях, след което обелвате тънко кората.
За да не потъмнеят дюлите, поставяте ги в подкиселена вода (1/2 лъжичка лимонена киселина на 1 л вода).
Върху врящ сироп приготвен от 1 кг захар и 500 мл вода, в която предварително сте изварили корите и семената на дюлите, нарязвате почистени дюлеви резенки на по-тънки резени.
Варите, докато плодовете станат прозрачни, а сиропа се сгъсти достатъчно и започне да се желира.
Няколко минути преди да свалите конфитюра от огъня прибавете 1 и 1/2 чаена лъжичка лимонена киселина. Конфитюрът го насипвате горещ в затоплени буркани.
Затворете и обърнете да лежат върху капака до пълно изстиване на конфитюра.

източник: интернет

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s