Натурална защита срещу паяци

паякКак да се отървете от паяци? Решението всъщност е много просто. Ето някои домашни методи, които работят на открито и закрито.

Домашен репелент с ментово масло
Ментата има много фантастични ползи за здравето, красотата, домакински нужди. Тя е чудесна за храносмилане, стомашно разстройство и главоболие. Можете да я използвате и в топла вана за успокояване на стреса, тя работи чудесно! Освен това, тя също е и доказан и ефективен инструмент за борба с вредителите. Ментовото масло се използва широко за борба с паяци и няколко вида насекоми.

Това, което ви трябва е:

– Органично масло от мента;
– Препарат за миене на съдове;
– Вода; –Спрей бутилка.

Как се прави: Смесете 25-30 капки ментово масло в бутилката с 1 чаена лъжичка препарат за съдове и около 1 литър вода.

Как да използваш: Пръскат се всички проблемни области за премахване на паяци и други насекоми от вътрешната и външната страна на вашия дом.

За изключително обезпокоителни райони поставете няколко капки чисто ментово масло на памучен тампон и го поставете директно в тези области.
Домашен репелент с масло от нийм:
Етеричното масло от нийм се счита от мнозина за ефективно срещу паяци и други насекоми.
Как да се използва това оръжие: Първо поставете шишенцето с масло от нийм в тенджера с топла вода. Трябва да направите това, защото масло се втвърдява при стайна температура. И след това разбъркайте 60 мл от маслото с 60 мл обикновен сапун, добавете 4 литра вода и сипете в спрей бутилка. Други природни възпиращи механизми, които можете да използвате, за да се отървете от паяци: Етерично масло от портокал; Листа от евкалипт; Масло от чаено дърво; Джоджен; Сода за хляб. Всички тези естествени средства са евтини, ефективни и лесни за употреба. В допълнение към тези естествени начини, пазете къщата си чиста. Не оставяйте дрехи и кърпи на пода, където паяци могат да намерят убежище. Чистете коша за боклук често. Обърнете повече внимание на кухненските области, които често привличат насекоми, а също и паяци.

Автор: Alex Jordon

Снимка от slojno.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s